UITREIKING TROFEE MKB-VRIENDELIJKSTE AAN BERGAMBACHT EN ZWOLLE

MKB-Nederlandvoorzitter Michaël van Straalen heeft vandaag de prijs voor de mkb-vriendelijkste gemeente van MKB-Nederland uitgereikt aan burgemeester Arie van Erk van Bergambacht. Ook burgemeester Henk Jan Meijer van de beste stad, Zwolle, kreeg een trofee. De uitreiking vond plaats tijdens een lunchbijeenkomst in Den Haag met de regiowinnaars van de verkiezing. Naast Bergambacht zijn dat Stadskanaal, Rijssen-Holten en Roermond.

Bergambacht en Zwolle hebben volgens ondernemers het beste mkb-beleid van alle gemeenten c.q. 36 grootste steden van Nederland, zo maakte MKB-Nederland op 29 november 2013 bekend. De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente is een grootschalig onderzoek van MKB-Nederland onder ondernemers. Bergambacht scoort goed op het onderdeel communicatie richting bedrijfsleven, begrip voor ondernemerszaken en de snelheid van werken.

Zwolle wordt geprezen om de vriendelijkheid en beleefdheid van de ambtenaren en om de veiligheid. In totaal hebben ruim 18.000 ondernemers hun stem uitgebracht.

Tijdens de lunchbijeenkomst bespraken de burgemeesters en wethouders met MKB-Nederland wat gemeenten kunnen doen om het ondernemersklimaat te verbeteren. De ondernemersorganisatie wil deze goede voorbeelden inzetten voor de rest van het land.