Provincie Groningen neemt deel aan landelijk MKB-onderzoek

De provincie Groningen heeft bekendgemaakt deel te nemen aan het landelijk onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Om de kwaliteit van de dienstverlening door de provincie Groningen in kaart te brengen, sluit de provincie zich aan bij dit MKB-onderzoek. De reden voor deze actie is dat de provincie Groningen continue bezig is om de dienstverlening aan haar klanten te verbeteren, onder andere door vermindering van regeldruk en het bieden van meer service voor gebruikers van diensten van de provincie. De provincie Groningen is de eerste provincie in Nederland die deelneemt aan een dergelijk onderzoek.

Door aan te sluiten bij dit landelijke onderzoek, worden op een relatief eenvoudige en efficiënte manier duizenden ondernemers benaderd binnen de provincie Groningen, verdeeld over verschillende sectoren.

De ondernemers in de provincie Groningen worden nu ook bevraagd over regelgeving die zij als lastig en/of onnodig ervaren en over hun ervaringen en verwachtingen met betrekking tot de dienstverlening van de provincie Groningen.

De resultaten van dit onderzoek dienen in ieder geval bij te dragen aan het verminderen van regeldruk voor ondernemers en het verbeteren van de dienstverlening van de provincie aan haar klanten. Het onderzoek wordt in het eerste kwartaal van dit jaar uitgevoerd.